deute
Economia 30/12/2010

Standard & Poor's posa en vigilància negativa el 'rating' de la Generalitat

La solvència de Catalunya es mantindria "inalterada" si s'implementessin "retallades políticament difícils"

Redacció
1 min

BarcelonaStandard & Poor's ha col·locat en vigilància la qualificació creditícia de Catalunya, actualment situada en A+. La raó que esgrimeix aquest organisme és que considera que el dèficit fiscal de la Generalitat superarà àmpliament el 2,4% del PIB acordat. En concret, se situaria en el 3,2%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe que l'expresident José Montilla va entregar al nou líder del Govern, Artur Mar, preveia que Catalunya incomplís els seus objectius de dèficit per aquest 2010. De fet, el situava entre el 3,1% i el 3,3%.

L'agència de qualificació creu que la solvència de la Generalitat podria quedar inalterada sempre que s'implementessin retallades de la despesa molt més dures del que inicialment s'esperava. Standard & Poor's qualifica aquestes reduccions de costos de "políticament difícils". En aquest sentit, la institució alerta que en els propers mesos podria rebaixar un o dos nivells la qualificació creditícia de la Generalitat si percep un debilitament del seu perfil de crèdit.

A banda de la Generalitat, S&P ha posat en vigilància negativa l'Institut Català de Finances, també per dèficit excessiu. Considera que l'ICF té un paper molt important per al Govern català.

L'agència, en un comunicat, ha dit que resoldrà què fa amb la qualificació de Catalunya en els propers tres mesos, quan tornarà a avaluar el perfil creditici de l'autonomia a partir de la informació que vagi obtenint sobre la quantitat de dèficit actual i futur, així com els plans del nou Govern per retallar despesa. També avaluarà la disposició del l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per donar suport a Catalunya en cas que passi per dificultats financeres.

stats