Economia 22/08/2012

Standard & Poor's assegura que mantindrà la nota a Espanya encara que demani el rescat

L'agència creu que el rescat facilitaria el tancament de l'agenda de reformes engegada pel govern espanyol

Efe
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació Standard and Poor's (S&P) ha assegurat que probablement mantindrà la nota d'Espanya encara que el govern espanyol demani un rescat complet de l'economia a través d'Europa o del Fons Monetari Internacional.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'agència anglosaxona recorda que manté en perspectiva negativa Espanya, a la qual assigna un aprovat alt, BBB+, pel seu deute a llarg termini, després que el país hagi sol·licitat una ajuda de fins a 100.000 milions per a la seva banca.

Tot i això, diu que no abaixaria més la nota d'Espanya si el govern demanés un rescat complet de l'economia, ja que l'agència pensa que així seria més fàcil tancar amb èxit una agenda de reformes econòmiques ambiciosa i políticament difícil.

En qualsevol cas, S&P avisa que seguirà havent-hi rebuig de les autonomies i de la societat a les reformes mentre els ingressos disponibles segueixin caient a curt termini i la situació laboral segueixi sent complicada.

L'agència argumenta que en les darreres setmanes han augmentat les expectatives en el mercat que el govern demani un rescat total al setembre, fet que creu que hauria de ser interpretat com un reconeixement que l'Estat té dificultats per finançar-se a per ell mateix a nivells sostenibles.

stats