El Suprem anul·la per primer cop un ERO després de la reforma laboral

L'Alt Tribunal ha tombat l'expedient, que va suposar 28 acomiadaments, en considerar insuficient la memòria econòmica que va presentar l'empresa per justificar-lo

El Tribunal Suprem ha anul·lat els 28 acomiadaments que va presentar el grup empresarial Talleres López Gallego en considerar insuficient la documentació per part de l'empresa. És la primera decisió en aquest sentit que emet l'Alt Tribunal des de l'aprovació de la reforma laboral fa més d'un any.

En la resolució, el Suprem confirma el que ja va considerar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, i assegura que la memòria econòmica que va presentar l'empresa no era "mínimament suficient" per justificar l'ERO.

Els magistrats consideren que aquesta manca d'informació, que tampoc van rebre els representants dels treballadors per negociar l'expedient en el seu dia, va afectar tot el període de consultes i invalida els acomiadaments.

L'empresa haurà de readmetre ara els treballadors acomiadats i, en tot cas, reiniciar el procés de presentació d'un altre expedient.