Publicitat
Publicitat

El Suprem manté la prohibició del Govern a Homeaway d'anunciar pisos turístics sense llicència

L'empresa al·legava que eliminar aquests allotjaments de la plataforma posaria en risc la seva viabilitat

La sala tercera del Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous suspendre l'ordre de la Generalitat de prohibir a la plataforma de l'allotjament turístic Homeaway anunciar pisos sense llicència. Amb aquesta sentència, el tribunal ha desestimat el recurs de cassació presentat per la companyia. El Govern obligava Homeaway a bloquejar o suprimir definitivament tots els apartaments publicats a la seva web que no estiguin inscrits al registre de turisme català.

Amb aquesta sentència, el Suprem dona la raó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ja havia decidit a favor de la Generalitat. En el recurs, Homeaway al·legava que retirar aquests anuncis posaria en risc la viabilitat de l'empresa. Segons la companyia, el 2014 va ingressar 4,7 milions d'euros pels seus allotjaments turístics a Catalunya, que representen el 12% del trànsit del portal. A més, l'empresa assegura que el descens de visites i la desindexació dels resultats a Google li costaria gairebé dos milions d'euros.

El novembre passat l'Ajuntament de Barcelona va multar Homeaway i Airbnb amb 600.000 euros pel mateix motiu: anunciar pisos turístics sense llicència. El consistori ja havia aplicat una primera sanció de 30.000 euros i reclama a les plataformes que facin constar als anuncis el número de Registre de Turisme de Catalunya dels pisos.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT