MERCATS
Economia 13/02/2012

Surt a borsa la gestió de l'Empire State de Nova York

L'objectiu dels propietaris és recaptar uns 1.000 milions de dòlars

Efe
1 min

BarcelonaQualsevol particular aviat podrà invertir en l'Empire State Building de Nova York, després que avui els seus propietaris han anunciat la sortida a borsa de la gestió del gratacels amb la finalitat de recaptar uns 1.000 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els amos de l'edifici han enviat a la Comissió del Mercat de Valors (SEC) dels EUA un informe en què exposen que posaran a la venda una quantitat, encara indeterminada, d'accions de classe A, a un preu inicial d'un cèntim per acció.

Segons el document, la nova companyia, Empire State Realty Trust, també té previst oferir accions de classe B, que cotitzaran amb el símbol 'ESB'.

El president i conseller delegat de l'empresa serà Anthony Malkin, hereu de la família propietària de l'edifici de 102 plantes i del terreny sobre el qual s'aixeca.

D'acord al document enviat a la SEC, la gestió de l'Empire State ha suposat fins al 30 setembre del 2011 uns beneficis de 71 milions de dòlars amb uns ingressos en el mateix període, aquest any fiscal, de 156.700.000.

La ja nova empresa també va anunciar que invertirà abans de finals del 2013 entre 175 i 210 milions de dòlars per renovar l'edifici, una quantitat que se suma als 500 milions destinats des del 2010 a adequar l'estructura a les lleis mediambientals de Nova York.

stats