Economia 17/01/2012

Suspesa la reunió de Panrico amb els sindicats per una agressió de CCOO a un delegat de la UGT

L'empresa i el comitè negocien fortes retallades a canvi de mantenir oberta la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda, que té els costos més alts del grup

Ara
1 min

BarcelonaLa reunió entre Panrico i el comitè d'empresa prevista per aquest dimarts ha quedat suspesa després que la tensió entre els sindicats derivés ahir en una agressió d'un membre de CCOO contra un delegat de la UGT.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat fonts properes a la negociació, l'agressió es va produir sortint de les dependències de Treball, on les dues parts negocien retallades per evitar l'amenaça de tancament de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda.

Les desavinences entre els dos sindicats s'han produït al llarg de tota la negociació, ja que CCOO és majoritari al centre de treball, mentre que la UGT ho és al comitè intercentres (que aglutina representants de totes les fàbriques Panrico a Espanya).

La direcció defensa la necessitat de reduir els costos a Santa Perpètua, que diu que són un 40% més alts que els de la resta de fàbriques, i ha plantejat una important rebaixa de salaris, així com d'altres retallades. Els sous es reduirien entre el 5 i el 30% depenent dels ingressos de cadascú.

Panrico diu que és l'única sortida viable per salvar l'empresa, ja que el grup ha acumulat unes pèrdues de més de 600 milions en els últims quatre anys.

stats