EMPRESES
Economia 17/03/2011

T-Systems Eltec presenta un ERO temporal que afectarà el 41% de la plantilla

El preacord assolit amb els sindicats UGT, CCOO, USO i CIG marca que l'expedient durarà divuit mesos

Helena Esteves
1 min

BarcelonaT-Systems Eltec, la divisió de T-Systems Iberia dedicada al manteniment tecnològic de caixers automàtics, telefonia mòbil i ordinadors, ha comunicat avui als seus treballadors que presentarà un ERO temporal que afectarà 786 dels 1.887 treballadors que la companyia té a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El preacord assolit amb els sindicats UGT, CCOO, USO i CIG marca que l'expedient temporal durarà divuit mesos i que afectarà el 41,65% de la plantilla total a Espanya.

Segons algunes fonts, no s'ha acordat encara quina part del salari percebran els treballadors quan estiguin suspesos d'ocupació. Que com a màxim serà durant sis dels divuit mesos que durarà l'ERO.

L'expedient afectarà perfils molt diversos de la plantilla de la filial de Deustche Telekom, encara que, principalment, a operaris de manteniment, que és la principal activitat de la companyia.

L'ERO ha sigut rebut amb alleujament pels representants sindicals, ja que la intensió principal de l'empresa va ser un expedient d'extinció d'ocupació: "Ara tenim esperances que l'empresa pugui salvar-se", han dit.

La companyia ja havia anunciat als representats dels treballadors, aquesta mateixa setmana, que la filial ha d'estalviar 6,9 milions d'euros degut al descens dels contractes productius per la concentració del sector bancari. L'empresa argumenta que la caiguda del negoci ha estat motivada per les fusions del sector bancari i per la retallada de pressupost en les administracions públiques.

T-Systems té a Catalunya més del 30% del seu volum de negocis ja que gestiona bona part dels serveis informàtics de la Generalitat.

stats