Economia 05/10/2012

T-Systems Eltec acomiadarà 163 treballadors a Catalunya

El grup alemany anuncia un ERO per prescindir de 313 persones a tot l'Estat i vol aplicar també una reducció del 15% del sou a tota la seva plantilla

Efe
1 min

BarcelonaT-Systems Eltec, una filial del grup T-Systems que es dedica principalment al manteniment i reparació de hardware, ha presentat un ERO per acomiadar 313 persones a tot Espanya, 163 d'elles a Catalunya, segons que han informat fonts sindicals i ha confirmat l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El total de la plantilla és d'uns 1.300 treballadors, segons fonts de la multinacional alemanya, que vol aplicar a més una reducció salarial del 15% a la resta dels empleats.

Fonts de T-Systems han explicat a Efe que l'empresa s'ha vist obligada a presentar aquest ERO bàsicament per la "caiguda de demanda de serveis per part del sector financer i per la reducció dràstica en els preus".

A més de la caiguda del negoci financer i la forta competència entre les empreses de hardware, els sindicats apunten que el resultat del macroconcurs pels serveis de tecnologia de la informació i la comunicació de la Generalitat també ha tingut a veure amb l'ERO presentat.

Fonts sindicals asseguren que T-Systems ha obtingut un volum de contractes amb l'administració catalana menor a l'actual, mentre que l'empresa argumenta que el resultat del macroconcurs, en què T-Systems i Telefónica es van emportar el 52 % dels contractes, no ha estat un factor determinant, ja que l'ERO era sobre la taula abans de conèixer el seu resultat, afegeixen.

Els sindicats i l'empresa negocien ara les condicions de les indemnitzacions, un període de consultes que acabarà oficialment a final d'octubre.

stats