Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

TMB investiga si la línia L9 del metro es va inundar per un problema de construcció

El servei ja funciona amb normalitat des de mig matí

La Generalitat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan investigant si la inundació ahir de les vies de la línia L9 del Metro a l'altura de Santa Coloma es deu a un "problema constructiu", ha explicat la presidenta de TMB, Assumpta Escarp.

Escarp ha indicat que tant la Generalitat, que és la propietària de la infraestructura, com TMB, que n'és l'operador, "estan analitzant les causes que van motivar que l'aiguat, molt puntual i amb molta intensitat, causés la inundació i per on es va produir" per aclarir, entre d'altres extrems, si va tenir un origen freàtic.

Després d'assistir a l'últim ple municipal del mandat, Assumpta Escarp, que és tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha comparegut davant dels mitjans per anunciar que els serveis de metro de la L9 i la L10 del metro funcionen amb normalitat, després que ahir fossin interromputs per l'acumulació d'aigua a les vies com a conseqüència de la intensa pluja caiguda a última hora.

La L10 ha iniciat avui el servei amb normalitat, mentre que a la L9 ho ha fet parcialment en dos trams, entre Sagrera i Bon Pastor i entre Can Peixauet i Can Zam fins a les 10.40 hores, en què també s'ha restablert completament.

Assumpta Escarp ha justificat el retard pel fet que es tracta d'una línia automàtica i, a més de treure l'aigua, "s'ha volgut fer tota la reparació, entre d'altres coses perquè entrem al cap de setmana", amb servei continuat de metro i menys manteniment.

Més continguts de