SOCIETAT
Economia 29/04/2011

TMB investiga si la línia L9 del metro es va inundar per un problema de construcció

El servei ja funciona amb normalitat des de mig matí

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan investigant si la inundació ahir de les vies de la línia L9 del Metro a l'altura de Santa Coloma es deu a un "problema constructiu", ha explicat la presidenta de TMB, Assumpta Escarp.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Escarp ha indicat que tant la Generalitat, que és la propietària de la infraestructura, com TMB, que n'és l'operador, "estan analitzant les causes que van motivar que l'aiguat, molt puntual i amb molta intensitat, causés la inundació i per on es va produir" per aclarir, entre d'altres extrems, si va tenir un origen freàtic.

Després d'assistir a l'últim ple municipal del mandat, Assumpta Escarp, que és tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha comparegut davant dels mitjans per anunciar que els serveis de metro de la L9 i la L10 del metro funcionen amb normalitat, després que ahir fossin interromputs per l'acumulació d'aigua a les vies com a conseqüència de la intensa pluja caiguda a última hora.

La L10 ha iniciat avui el servei amb normalitat, mentre que a la L9 ho ha fet parcialment en dos trams, entre Sagrera i Bon Pastor i entre Can Peixauet i Can Zam fins a les 10.40 hores, en què també s'ha restablert completament.

Assumpta Escarp ha justificat el retard pel fet que es tracta d'una línia automàtica i, a més de treure l'aigua, "s'ha volgut fer tota la reparació, entre d'altres coses perquè entrem al cap de setmana", amb servei continuat de metro i menys manteniment.

stats