Publicitat
Publicitat

El Suprem desestima el recurs de la Generalitat en el conflicte d'ATLL

El Suprem desestima el segon de quatre recursos contra les mesures cautelars que demanaven les parts afectades

El Tribunal Supremo (TS) ha desestimat les mesures cautelars que va sol·licitar la Generalitat perquè, a l'espera de conèixer la sentència sobre l'adjudicació de l'ATLL a Acciona, la gestió de la companyia no s'hagués de traspassar a Agbar. El Govern vol que Acciona segueixi al càrrec de l'ATLL mentre s'espera la sentència defintiva, però el Suprem ho ha desestimat.

ATLL és l'empresa que potabilitza l'aigua que consumeixen més de 4 milions de catalans. Amb la seva venda, el Govern va ingressar més de 1.000 milions d'euros, la privatització més gran de la història del Govern català.

És el segon cop que el TS desestima les mesures cautelars apel·lant a la normativa europea, segons la qual s'hauria d'evitar que Acciona gestionés l'ATLL mentre dura el litigi. El Suprem encara ha de resoldre dos recursos més en el mateix sentit. Els dos primers els havien presentat el banc BTG Pactual (que es va adjudicar ATLL junt amb Acciona) i pel Govern. Els dos que queden per resoldre són d'Acciona i de la pròpia ATLL.

Des del Govern i Acciona van insistir encara queda fer pública la "decisió de fons" sobre si el concurs es va adjudicar correctament.

Més continguts de