ENERGIA
Economia 01/03/2011

El TSJC suspèn cautelarment el mapa eòlic de Catalunya

Dues organitzacions ecologistes havien demanat la suspensió de la delimitació de les ZDP

Ignasi Pujol
1 min
Aerogeneradors

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès temporalment l'acord de la Generalitat que determina les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de l'energia eòlica a Catalunya, una paralització que havien sol·licitat dues organitzacions ecologistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'associació Respectem l'Albera (ARA) i la Institució alt empordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (IAEDEN) havien reclamat al TSJC la suspensió del "mapa eòlic" català per entendre que aquest s'havia aprovat sense el preceptiu informe d'avaluació ambiental estratègic.

En aquest sentit, l'acte estima que la definició de les ZDP

L'aliança entre Gas Natural Fenosa i Alstom Wind (antiga Ecotècnia) va ser la principal adjudicatària del concurs de les ZDP.

Fonts del Govern han explicat que han rebut avui la notificació judicial i que l'assumpte "està en mans dels advocats" de la Generalitat.

"Una vegada més hem estat les entitats del territori les que hem hagut de lluitar i gastar el nostre temps i diners per defensar la comarca", apunten els responsables del IAEDEN a la seva pàgina web, en la qual han penjat la resolució de l'acte, informa Efe.

En aquest sentit, l'organització ecologista afirma que l'anterior equip de la conselleria de Medi Ambient i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà "hauran de començar a donar una explicació sobre el tema".

stats