Economia 04/11/2011

El turisme va crear a l'estiu 21.000 llocs de treball a tot l'Estat

El vicepresident d'Exceltur atribueix la millora als "turistes prestats", els viatgers que van cap a Espanya derivats de la inestabilitat de destinacions competidores, com Tunísia i Egipte

Ara
1 min

BarcelonaEl sector turístic va generar a l'Estat espanyol gairebé 21.000 llocs de treball nets entre juny i setembre. Amb 13.736 feines, i també 6.771 en destins urbans, es converteix en l'única activitat econòmica que ha creat ocupació, segons l'aliança turística Exceltur. Aquest estudi es basa en els 105 municipis que componen el 70% de l'activitat turística estatal i recull que l'ingrés per habitació disponible ha millorat un 10%, fins a 60,2 euros de mitjana, i un 8,2% en els urbans, fins a 55,5 euros. El president d'Exceltur, Sebastián Escarrer, ha atribuït la millora principalment als anomenats "turistes prestats", que són els viatgers que van cap a Espanya derivats de la inestabilitat de destinacions competidores, especialment Tunísia i Egipte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El vicepresident d'Exceltur, José Luis Zoreda, ha subratllat que les destinacions amb una oferta més obsoleta són "les que menys rendibilitat tenen i les que menys treball generen" i, a més, ha assegurat que han millorat menys els municipis més dependents del mercat espanyol.

stats