CRISI DEL DEUTE
Economia 09/06/2012

Teleconferència urgent de ministres d'Economia europeus per parlar del rescat d'Espanya

L'Eurogrup ha convocat la trobada a les 16 hores per tractar sobre la injecció, cada cop més imminent, de recursos al sistema financer espanyol. El govern de Rajoy podria aprofitar per fer pública la sol·licitud d'ajuda

Efe
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro celebraran durant la tarda d'avui una teleconferència urgent sobre el possible rescat europeu al sistema bancari espanyol, segons ha confirmat a Efe el portaveu del president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió començarà a les 16 hores (14 hores GMT) i implicarà els ministres d'Economia i Finances i no els secretaris d'estat, com havien anticipat alguns mitjans de comunicació.

Espanya no ha formalitzat de moment la seva petició d'ajuda a Europa, que podria produir-se en qualsevol moment després que de matinada s'avancés la publicació de l'informe del Fons Monetari Internacional (FMI) sobre la situació del sistema financer espanyol. La xifra del rescat bancari, segons l'organisme, és de 40.000 milions d'euros.

La Comissió Europea havia aconsellat a Madrid que esperés a conèixer les necessitats exactes dels seus bancs abans de formular cap petició d'ajuda a Europa, si bé ha reiterat en tot moment que la decisió sobre quan fer-ho depèn en exclusiva de l'executiu de Mariano Rajoy.

stats