TELECOMUNICACIONS
Economia 20/09/2012

Telefónica i T-Systems s'enduen la meitat del macrocontracte TIC

L'executiu català va culminar ahir l'adjudicació del macrocontracte de 2.000 milions de serveis TIC. La multinacional espanyola Telefónica i l'alemanya T-Systems es reparteixen la meitat dels lots.

Dani Sánchez Ugart
2 min
La seu a Madrid de la multinacional Telefónica, que s'ha adjudicat la major part dels contractes i rebrà 640 milions d'euros.

BARCELONA.La Generalitat es gastarà 2.020 milions d'euros en els pròxims anys en serveis de telecomunicacions. I els pagarà a les 17 empreses que han resultat guanyadores del macroconcurs de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que el govern d'Artur Mas va engegar poc després d'iniciar la legislatura. La magnitud de la xifra final mostra l'ambició del projecte, que pretén renovar la xarxa de comunicació del territori i millorar les infraestructures tecnològiques dels organismes de la Generalitat i impulsar el teixit industrial. Tot plegat, alhora que estalviarà al voltant d'un 25% del pressupost per a aquestes partides, segons el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va fer públics els resultats de l'últim paquet d'aquest concurs, el de centres de processament de dades. HP, T-Systems, IBM, Aventia, Seidor, Unitecnic, Nexica i Ingeniería de Software Avanzado es van repartir el paquet, pel qual rebran gairebé 400 milions d'euros per un període d'entre 6 i 10 anys.

Seu a Barcelona i capital de fora

Aquest últim plec, com els anteriors, s'ha saldat amb la majoria d'adjudicacions a empreses no catalanes, tot i que el conseller Mena va destacar ahir que "el 62% d'empreses" adjudicatàries "tenen NIF català", només un 17% tenen capital al país. Això s'explica perquè la major part del pastís se l'han endut T-Systems (multinacional alemanya, filial de Deutsche Telekom, que ha guanyat algun lot en els quatre plecs), i Telefónica, que té seu a Madrid, però va anunciar la creació d'una filial a Barcelona i, per tant, un NIF català. Entre totes dues s'han adjudicat capítols del contracte per valor de 1.060 milions: 421 per a T-Systems i 640 milions per a Telefónica.

Aquests contractes pretenien impulsar la "competitivitat empresarial" de les empreses catalanes del sector de les TIC, segons el pla de Govern, encara que un portaveu del grup d'empreses de capital català Pimestic, unida precisament per participar en el concurs, considera que es va organitzar de cara a grans operadors com Telefónica, en detriment de la indústria catalana, informa Vicenç Moliné.

stats