Economia 14/02/2011

Telefónica introdueix el DNI al mòbil com a mitjà d'identificació

Efe
2 min

BarcelonaLa introducció del DNI electrònic a la SIM d'un telèfon mòbil per ser utilitzat com a identificador ja és una realitat tot i que encara està en fase de desenvolupament, segons han informat avui representants de Telefónica i de l'empresa de seguretat Secuware al Mobile World Congress.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La primera trobada de Telefónica amb el Mobile World Congress, que se celebra a Barcelona i en què es presentaran moltes novetats de pagament per mòbil, ha tingut com a protagonista aquest projecte que la divisió d'innovació de Telefónica està desenvolupant al costat de Secuware, una de les empreses espanyoles que més ha col·laborat en el desenvolupament del DNI electrònic.

El conseller delegat de Telefónica R+D, Carlos Domingo, i el president de Secuware, Carlos Jiménez, han presentat aquest projecte, que tècnicament està desenvolupat i que està en fase de recerca d'acords amb empreses interessades com bancs, webs o sistemes de pagament, ja que només podrà ser utilitzat amb les empreses amb les quals l'operadora firmi un conveni.

Secuware ha desenvolupat una passarel·la virtual segura per copiar les dades del DNI electrònic a la SIM del telèfon, i utilitzar-les així com a identificador però no com a firma electrònica.

El sistema respecta els requisits que estableix la llei orgànica de protecció de dades, ja que tota la gestió es realitza mitjançant l'encriptació de dades.

Carlos Jiménez ha explicat que l'avantatge del sistema davant la identificació simple mitjançant la presentació del DNI és que cada vegada que l'usuari l'utilitza per realitzar una operació es produeix una connexió amb les dades de la direcció general de Policia per comprovar si el DNI ha estat denunciat com a robat o perdut.

A més, ha dit, les dades estan protegides pel PIN del telèfon i poden esborrar-se de forma remota en cas de necessitat.

Carlos Domingo ha posat èmfasi en les possibilitats que tindria aquest sistema en combinació amb les noves tecnologies de pagament sense contacte NFD que s'està veient com el sistema de pagament per mòbil del futur.

En la trobada han indicat que es tractaria que el sistema fos adoptat per tots els operadors perquè l'usuari pogués seguir utilitzant-lo encara que canviés de proveïdor de serveis mòbils.

stats