Economia 26/05/2011

Telefónica presentarà avui un ERO a cinc anys per a 8.500 treballadors

La mesura afecta el 25% de la seva plantilla a Espanya i el 6,6% a tot el món. L'empresa ho justifica per raons econòmiques, tot i haver obtingut uns beneficis de 10.167 milions d'euros el 2010

Efe
1 min

MadridTelefónica presentarà avui al ministeri de Treball un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a un màxim de 8.500 treballadors del seu negoci de telefonia fixa durant els propers cinc anys, xifra que suposa al voltant d'un 25% de la seva plantilla a Espanya i el 6,6% a tot el món. Segons fonts de la negociació, els darrers dies hi ha hagut reunions entre la direcció i els sindicats, i ahir es va celebrar una reunió al ministeri de Treball, on es va discutir la memòria que avui es lliurarà a l'autoritat laboral per començar les negociacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de Telefónica, Guillermo Ansaldo, va anunciar davant la conferència d'inversors de Londres a mitjans d'abril la intenció de la companyia de reduir un 20 per cent la plantilla en un període de tres anys. Malgrat tot, l'interès dels sindicats de vincular l'expedient als cinc anys (tres més dos) de durada del conveni, ha fet que s'ampliï a aquest termini. Com en anteriors expedients de regulació d'ocupació, tindrà caràcter voluntari. Serà universal, no es dirigeix a cap col·lectiu concret i no és discriminatori.

L'empresa justificarà l'ERO per raons econòmiques, tot i haver assolit un benefici de 10.167 milions d'euros el 2010. També addueix a causes d'organització, tecnològiques i de producció. El darrer ERO de Telefònica es va presentar per a 15.000 treballadors i finalment va ser subscrit per 13.500.

stats