Telefónica vol oferir baixes voluntàries a fins a 5.000 treballadors de més de 53 anys a Espanya

El pla preveu una retribució de 68% del salari brut fins als 65 anys 

Telefónica vol dur a terme un pla de prejubilacions que ofereixi baixes voluntàries a fins a 5.000 treballadors més grans de 53 anys a Espanya. El pla tindria unes condicions semblants als que ja va dur a terme la companyia els anys 2016 i 2018. Les condicions són una retribució de 68% del salari brut fins als 65 anys i un abonament de quotes de la Seguretat Social fins a la jubilació del treballador.

El pla el presentarà aquest dimarts el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, en el consell d'administració de la companyia.

Els serrells del pla es debatran previsiblement en la reunió de la taula negociadora del conveni col·lectiu, convocada per demà, i que es reuneix des del juny passat quan va començar la negociació de l'acord, que afecta uns 20.000 treballadors. En aquestes trobades, segons els sindicats, la direcció de l'empresa sempre ha manifestat que la companyia estava còmoda amb la plantilla actual. 

Telefónica ven la seu de Barcelona per 150 milions d'euros

La pèrdua de valor de les accions, que van arribar als valors del 1997, i el Brexit podrien ser les dues causes que han portat la direcció a canviar d'opinió. Dos aspectes que aquest dimarts també s'afrontaran al consell d'administració.

La previsió és que les sortides voluntàries es decideixin entre l'octubre i el desembre.