Tesla cau un 4,6% al Nasdaq després d'anunciar que seguirà cotitzant

Les accions de la companyia a Alemanya també cauen un 5,4%

Males notícies als parquets on cotitza el fabricant d'automòbils Tesla. Després que el seu fundador, Elon Musk, decidís fer-se enrere i mantenir la companyia a borsa, les accions de la companyia al Nasdaq (la borsa de valors electrònica més gran dels Estats Units) han registrat una caiguda del 4,6% a primera hora del matí.

La firma, que també cotitza a la Borsa de Frankfurt, ha perdut un 5,4% del seu valor des que ha arrencat la jornada. Aquest dilluns al matí el preu per cada títol de Tesla a Alemanya és de 265 euros, mentre que en l'últim tancament (divendres passat a la tarda) aquest import era de de 277 euros.

Musk fa marxa enrere i manté Tesla a la borsa

El 7 d'agost passat, Musk va anunciar a través de Twitter que tenia intenció d'excloure la seva companyia de borsa. A través d'un comunicat que va publicar al blog de l'empresa, el conseller delegat de la multinacional va argumentar que estar en mans del accionistes afegeix "una gran pressió a la presa de decisions" que podria afectar els plans empresarials "a llarg termini".

No obstant això, el magnat tecnològic es va fer enrere dissabte passat, al·legant que seguir cotitzant a borsa era "el millor" per a Tesla. De fet, el fabricant d'automòbils és una empresa que encara no ha registrat beneficis i encara depèn en excés del finançament extern.

Que l'empresa sigui rendible depèn, en gran part, de si es compleixen els estàndards de producció del Model 3, el model de cotxe elèctric més assequible de Tesla. El mateix Musk va admetre que van haver de superar "diversos obstacles" durant el procés de producció. No obstant això, a principis d'agost va reconèixer que la firma estatunidenca estava produint 7.000 vehicles a la setmana, una producció que els hauria de permetre "ser rendibles", tal com va assegurar Musk.

Més continguts de