Tesla compra el líder americà de l'energia solar per 2.342 milions d'euros

El gegant dels cotxes elèctrics preveu que l'adquisició de SolarCity permeti una reducció dels costos de 135 milions d'euros

El fabricant nord-americà d'automòbils elèctrics Tesla ha arribat a un acord aquest dilluns per comprar la companyia líder de l'energia solar als Estats Units, SolarCity, per un total de 2.342 milions d'euros, una operació que, segons Tesla, permetrà estalviar 135 milions d'euros en costos durant el primer any.

Segons va informar Tesla, el mes passat va fer una oferta d'adquisició a SolarCity amb la intenció de crear una companyia d'energia sostenible integrada. Amb aquesta nova empresa, Tesla oferirà la seva experiència en el camp de l'emmagatzematge d'energia, mentre que SolarCity farà el mateix amb l'àrea de l'energia solar, a nivell residencial i comercial.

Així doncs, l'empresa que dirigeix Elon Musk té la intenció que els seus clients es puguin convertir en productors de la seva pròpia energia, amb la combinació dels seus paquets de bateries i el nou negoci d'instal·lació de panells solars.

El fabricant de cotxes elèctrics va disparar un 83% els números vermells i va perdre 282 milions de dòlars (247 milions d'euros) en el primer trimestre de l'any. L'augment de les pèrdues es va donar tot i la millora de les vendes en un 22%, fins als 1.147 milions d'euros, i el rècord d'unitats fabricades (15.510, en total).