Tesla tindrà la seva seu espanyola a Barcelona

El fabricant de cotxes elèctrics instal·larà les oficines centrals de Tesla Spain a la capital catalana

La companyia de cotxes elèctrics Tesla obrirà la seu social a Barcelona, segons va publicar divendres passat al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme). L'empresa que dirigeix Elon Musk, que ja havia avançat que instal·laria oficines a la capital catalana, obrirà el negoci sota el nom Tesla Spain, com a filial de Tesla International BV.

Segons la informació que Tesla ha remès al registre, el president i conseller de la filial espanyola serà Marc Cerdá, fins ara cap del departament fiscal internacional de l'empresa. A més, també incorpora com a consellers Stephan William Werkman, fins ara a la seu europea d'Amsterdam, i Susan Jean Repo, actualment al capdavant de la tresoreria corporativa.

L'empresa va començar a operar el 20 de setembre i s'ha constituït amb un capital social de 3.000 euros amb domicili social al número 239 del carrer Muntaner de Barcelona. L'objecte social de la companyia recull la distribució de "cotxes elèctrics importats" de la marca, així com de "sistemes d'emmagatzematge d'energia", l'altra banca de negoci de l'empresa de Musk.

Tesla ja va anunciar a principis d'octubre la seva intenció d'aterrar a Espanya i obrir-hi concessionaris, un desplegament que arriba tard en comparació amb la resta d'Europa. Actualment, l'empresa té anunciades a la seva pàgina web una vintena d'ofertes de feina a Barcelona.

Més continguts de