Economia 29/04/2013

'The Economist' afirma que la reforma hipotecària de Rajoy va provocar "un sospir d'alleujament" en els bancs

La revista afirma que la dació en pagament "va espantar" els bancs perquè "triplicava la taxa de crèdits problemàtics"

Ara
1 min

BarcelonaLa revista anglesa 'The Economist' ha definit aquesta setmana la reforma hipotecària de Rajoy com a "aigualida". I és que la publicació considera que la regulació inclou una "modesta versió" de la dació en pagament, retarda els desnonaments "tres mesos" o dos anys "en els casos de les famílies més pobres" i limita els interessos al 25%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

'The Economist' afirma que aquestes mesures van provocar en els bancs "un sospir d'alleujament", ja que en un principi els bancs es "van espantar" a causa de la dació en pagament que proposava la PAH. Segons explica a l'article una membre d'Analistas Financieras Internacionales, María Romero, "si la meitat de beneficiaris potencials s'aprofitessin d'aquesta mesura, la taxa de crèdits problemàtics es triplicaria". A més a més, la dació en pagament provocaria una "inundació de noves propietats al mercat" que "feriria els bancs i els preus de les cases".

La revista econòmica creu que la reforma hipotecària es va aprovar perquè l'estat espanyol "no pot permetre's més rescats", ja que rescatar els bancs va significar "més del triple" del dèficit de pressupost del 2012. "Ningú vol tornar a l'any passat, quan Bankia va declarar pèrdues de 19 bilions d'euros", afirma 'The Economist'.

stats