Economia 24/07/2012

The Guardian fa broma sobre la situació financera de Catalunya

La premsa internacional valora els rescats autonòmics com el pas previ al rescat complet d'Espanya

Vicenç Moliné
1 min
Vinyeta publicada a l'edició d'avui de The Guardian

BarcelonaL'edició d'avui del diari britànic 'The Guardian' dedica un reportatge als problemes financers d'Espanya i l'acompanya amb un mapa d'Espanya en que es detalla el deute i l'atur de cada comunitat autònoma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el mapa destaca el deute de Catalunya i el diari acompanya la informació amb una vinyeta còmica sobre la seva situació financera. En el dibuix, dues persones passen per davant de la Sagrada Família presidida per les grues de les obres i comenten: "Catalunya, en canvi, sí que està acabada".

Altres mitjans britànics com el 'The Times' o el 'Daily Telegraph' apunten directament a la possibilitat que Espanya necessiti un rescat complet per part d'Europa.

A França, Le Figaro dedica gairebé tota la seva portada a Espanya, amb el titular "Espanya s'enfonsa, Europa tremola" i una fotografia del incendis de l'Empordà. Ho complementa amb un editorial on compara la situació financera d'Espanya amb un incendi descontrolat.

La premsa d'Alemanya, per la seva banda, segueix amb detall els problemes de les comunitats autònomes i el Frankfurter Allgemeine Zeitung ha estat dels primers mitjans a fer-se ressò de les declaracions del Conseller d'Economia Andreu Mas-Colell a la BBC amb el titular "Catalunya lluita per aconseguir ajuda financera".

stats