Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Tornen les ofertes bancàries d'alta rendibilitat, amb interessos que freguen el 5%

La decisió del govern espanyol d'aixecar la penalització per la venda de superdipòsits ha revitalitzat la batalla entre els bancs per captar els estalvis dels clients 

Els bancs han tornat ha oferir altes remuneracions pels dipòsits. Després d'uns mesos en què les entitats financeres oferien pagarés i altres productes més sofisticats, ha repuntat l'oferta dels anomenats "superdipòsits". L'executiu del PSOE va imposar fa un any una penalització als bancs que pagaven per sobre d'un nivell als clients, però aquest recàrrec ha quedat anul·lat pel govern de Mariano Rajoy.

S'ha revitalitzat, doncs, la batalla per captar els diners de clients d'altres entitats, amb ofertes que poden arribar fins al 5%. D'aquesta forma, els bancs augmenten la base de passiu i d'usuaris, i aconsegueixen un finançament més barat que al mercat majorista, que està pràcticament tancat. Així, una entitat estrangera, Banco Espirito Santo, ofereix als nous clients fins un 4,6% amb un dipòsit a 12 mesos, tot i que exigeix una aportació mínima de 50.000 euros.

Banco Popular i Banesto competeixen amb dipòsits al 4,5% i al 3,4%, respectivament. Altres entitats són Banc Sabadell, amb un dipòsit al 3,75% i Bankinter.

Més continguts de