Tranquil·litat a l'aeroport del Prat per la cancel·lació preventiva de vols arran de la vaga d'Iberia

La majoria de passatgers afectats no han acudit a l'aeroport. Iberia ja ha cancel·lat més de 60 vols de Vueling i altres companyies

L'aeroport del Prat viu aquest dissabte al matí una jornada de certa tranquil·litat i fins i tot menys presència de passatgers que en un altre cap de setmana de finals de juliol. La cancel·lació preventiva de desenes de vols arran de la vaga del personal de terra d'Iberia ha fet que molts passatgers hagin buscat una alternativa i no hagin acudit a l'aeroport, que ja ha cancel·lat més de 60 vols. Tant a la zona pública de sortides com a la d'arribades no hi ha cues: ni als taulells de facturació, ni als punts d'informació, ni als controls de seguretat.

Omar Minguillón, portaveu de la UGT d'Iberia, ha explicat que els serveis mínims "abusius" del 70% s'estan complint i això ha fet que hi hagi més personal del necessari per la quantitat de vols cancel·lats. El personal afectat pels serveis mínims ha estat sobretot el de facturació i 'handling' de maletes. El seguiment de la vaga ha sigut del 80%, segons els seus càlculs, i Minguillón preveu que hi hagi més cues i retards aquest dissabte a la tarda i diumenge. Des d'Aena es mostren més preocupats per la pluja, sempre que els serveis mínims es compleixin. El ministeri de Foment ha dictat serveis mínims que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores.