RETALLADES SANITAT
Economia 18/08/2011

Acord dels treballadors per evitar l'ERO als hospitals de Calella i Blanes

Els treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Calella i Blanes, han acceptat signar un acord amb la direcció que consisteix a no percebre la seva retribució per la consecució d'objectius el 2011 i 2012, amb l'objectiu d'evitar l'ERO

Efe
1 min

Calella (el Maresme)Segons el comitè d'empresa, aquest import es farà servir per arribar a un equilibri econòmic, ja que consideren que és l'única manera de garantir la viabilitat de l'entitat a curt, mitjà i llarg termini.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant tot el dia d'ahir, a entrada la nit, es van fer assemblees informatives per explicar com anaven les negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa, on es discuteix una possible retirada de l'expedient de regulació d'ocupació interposat des del dia 8 d'agost.

"La sensació que tenim, malgrat la situació, no és dolenta, ja que hem aconseguit que ningú no es quedi a l'atur, encara que sigui temporalment, i que no es dugui a terme la reducció horària de la resta. A més, també hem aconseguit que la població no noti els efectes de l'ERO", ha destacat Maria Juvé, presidenta del comitè d'empresa de l'Hospital de Calella.

S'ha donat l'oportunitat a tots els treballadors de prendre una decisió sobre el seu futur laboral mitjançant referèndum. "Penso que tot ha estat possible gràcies a les mobilitzacions dels treballadors; hem estat molt actius, hem estat molt units... però també hem patit molt", assenyala Juvé.

L'expedient de regulació d'ocupació que la Corporació volia presentar podria haver afectat uns mil treballadors, i el termini de negociació s'acabava el 22 d'agost.

stats