Publicitat
Publicitat

DEUTE PÚBLIC

La desconfiança encareix el deute, dispara la prima de risc i fa caure les borses l'endemà de la presentació dels pressupostos de l'Estat

El tresor públic ha col·locat en la subhasta del matí 2.589 milions d'euros, l'import més baix que s'havia establert per a avui. El diferencial amb el bo alemany se situa a nivells del novembre passat

La subhasta de bons i obligacions del tresor públic d'aquest matí s'ha vist perjudicada per l'efecte dels pressupostos generals de l'Estat. Els inversors han exigit un interès superior a les últimes emissions i s'ha trencat una tendència de més d'una dotzena de col·locacions en què el Tresor havia aconseguit abaixar el preu del deute.

La previsió era col·locar entre 2.500 milions i un màxim de 3.500 milions. Finalment, el Tresor ha col·locat just 2.589 milions. En concret, les obligacions de prop de 9 anys s'han retribuït a un 5,3%, més car que l'última subhasta d'aquest producte, celebrada el setembre del 2011, quan el tipus d'interès va ser del 5,1%. L'emissió a tres anys s'ha fet a un interès del 2,9% i la de venciment el 2016 s'ha adjudicat al 4,3%.

Es dispara la prima de risc

D'altra banda, la prima de risc espanyola –el diferencial entre la rendibilitat del bo alemany i l'espanyol– ha superat els 390 punts bàsics després de la subhasta del Tresor. Se situa així a nivells de novembre passat.

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys se situava al 5,692% (18 h), una xifra a la qual no arribava des del passat 14 de desembre, mentre que els títols alemanys es mantenien en l'1,788%. La prima de risc se situava exactament en 383 punts bàsics.

L'Íbex-35 ha tancat la sessió amb pèrdues del 2,09%, als 7.660 punts. La resta de parquets europeus també han tancat en vermell. Londres ha caigut un 2,3%, París un 2,74%, Frankfurt un 2,84% i Milà un 2,42%.

2018 anàlisi

Més continguts de