MERCAT DE DEUTE
Economia 22/08/2012

El Tresor col·loca 4.514 milions abaixant els interessos

El Tresor espanyol aconsegueix col·locar 4.514 milions d'euros tot i rebaixar els interessos oferts pel deute. El cost de les lletres torna als nivells del maig després de corregir les pujades del juliol.

V.m.
1 min
El Tresor espanyol va aconseguir abaixar els interessos gràcies a l'optimisme dels inversors.

BARCELONA.L'optimisme que ha regnat entre els inversors les últimes setmanes es va reflectir ahir en la subhasta de deute que va celebrar el Tresor espanyol. El govern va col·locar 4.514,6 milions d'euros, més del que havia calculat, en lletres a 12 i 18 mesos amb els interessos més baixos des del maig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La demanda dels inversors va arribar fins als 10.664 milions d'euros, 2,36 vegades la quantitat subhastada, i va permetre al Tresor reduir els interessos. En concret, les lletres a 12 mesos van registrar una rendibilitat del 3,20%, considerablement inferior al 3,99% a què es van pagar en l'última subhasta d'aquest tipus, celebrada el 17 de juliol, en plena escalada dels dubtes sobre la solvència d'Espanya. Finalment, de lletres a 12 mesos se'n van col·locar per valor de 3.532,9 milions d'euros.

L'emissió de lletres a 18 mesos va ser molt inferior, només va arribar als 981,6 milions d'euros, però l'interès que va haver d'oferir el Tresor espanyol va caure dràsticament. Del 4,35% que es va pagar l'última subhasta es va passar al 3,45% que es va oferir ahir.

Pròximes cites

La pròxima cita del govern espanyol amb els inversors serà la setmana que ve, quan subhastarà lletres a tres i sis mesos. Tot i això, els experts recorden la importància de les subhastes a més llarg termini, que representen el gruix del deute.

Segons el ministeri d'Economia, el Tresor ja té cobertes el 72,7% de les emissions d'enguany i l'interès mitjà del deute a finals de juliol era del 3,43%, per sota del 3,90% a què va tancar l'any passat.

stats