Economia 18/09/2012

El Tresor espanyol aprofita l'anunci de compra de bons del BCE per finançar-se a un interès més baix

Fa una emissió de lletres a 12 i 18 mesos a l'interès més baix des de l'abril

Efe
2 min
EN VERMELL  La borsa espanyola (a la imatge, el parquet madrileny) va tancar ahir amb una davallada de l'1,21%, fins als 7.469 punts.

MadridEl Tresor espanyol ha col·locat aquest dimarts 4.576 milions d'euros en lletres a dotze i divuit mesos, lleugerament per sobre del previst, i ha baixat l'interès d'ambdues al nivell més baix des del mes d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dels 4.576 milions d'euros col·locats, 3.557,42 han estat en lletres a un any, amb una rendibilitat del 2,978%, enfront del 3,207% anterior, i els 1.018,81 milions restants, a un any i mig amb una rendibilitat del 3,15%, per sota del 3,45% precedent.

L'emissió espanyola ha gaudit d'una entusiasta acollida per part de les entitats financeres, que han sol·licitat 10.852 milions d'euros, de manera que la ràtio de cobertura −la proporció entre la demanda i l'import finalment adjudicat− ha estat alt, de 2,3 vegades.

La subhasta d'avui ha estat la primera que celebra Espanya des de començaments de setembre i després que el Banc Central Europeu (BCE) anunciés que comprarà deute sobirà al mercat secundari.

Aquest compromís restava pressió a l'emissió espanyola, que ja en l'anterior emissió de deute, que va tenir lloc el passat 6 de setembre, el Tresor va aconseguir col·locar 3.500 milions d'euros amb un descens de la rendibilitat proper al 40% per la convicció que el BCE anunciaria, com així va ocórrer, un programa de compra de bons sobirans.

Els analistes preveien que l'emissió d'avui es desenvoluparia sense problemes per a Espanya, i esperen amb més expectació la subhasta que celebra aquest dijous el Tresor: obligacions a tres i deu anys, un bo nou en el primer cas i la reobertura d'una emissió a deu anys amb venciment el gener del 2022.

Amb aquestes dues referències, Espanya preveu aconseguir també entre 3.500 i 4.500 milions d'euros.

Al mercat secundari de deute sobirà, la prima de risc d'Espanya es reduïa fins als 426 punts bàsics, quatre menys que al tancament de la sessió precedent (430).

El sobrecost que els inversors exigeixen per la compra de deute espanyol en comptes d'alemany, que es mesura amb el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, s'estrenyia després que l'interès del bo espanyol caigués per sota del 6%, al 5,931%.

stats