ECONOMIA
Economia 03/03/2011

El Tresor salda amb menor interès i gran demanda la seva primera subhasta de març

L'analista cap d'Intermoney, José Carlos Díez, ha assegurat que la probabilitat que Espanya hagi de demanar ajuda a la Unió Europea i al Fons Monetari Internacional segueix sent molt reduïda, inclús en el cas que es produeixi la fallida de Portugal

Efe
2 min

MadridEl Tresor espanyol ha saldat avui la seva primera subhasta de març amb una caiguda de l'interès oferit i una extraordinària demanda per part dels inversors, més pendents de la crisi de Líbia i de la possibilitat d'un repunt en els preus del petroli, que de la crisi del deute sobirà a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Espanya ha adjudicat avui 3.789,74 milions d'euros en obligacions amb venciment en juliol del 2014 i en bons a cinc anys i ha reduït gairebé dues dècimes l'interès d'aquests últims, que va passar del 4,590% al 4,408%. Així, va col·locar 2.652,42 milions d'euros en bons i 1.146,32 milions més en obligacions, en aquest cas, amb un interès del 3,609%.

De nou, la demanda dels inversors ha superat les previsions, ja que ha superat els 9.200 milions d'euros -3.482,37 milions per les obligacions i 5,746,46 milions pels bons-.

Segons José Carlos Díez, analista cap d'Intermoney, el resultat de la subhasta d'avui és molt bo i suposa una "excel·lent senyal" de que el mercat comença a recuperar la confiança en el deute sobirà espanyol. L'analista assegura que la probabilitat que Espanya hagi de demanar ajuda a la Unió Europea i al Fons Monetari Internacional segueix sent molt reduïda, inclús en el cas que es produeixi la fallida de Portugal.

Encara que una intervenció de Portugal tindria efectes negatius a la resta de països perifèrics de la UE, Díez aclareix que Espanya es troba, en realitat, més a prop de països com Itàlia o Bèlgica que de Grècia, Irlanda o Portugal.

En la mateixa línia es pronuncia José Luis Martínez, analista de Citi, que reitera que Espanya es troba "lluny de Portugal". Si a principis de setmana superava els 220 punts bàsics, en l'obertura de la sessió del mercat del deute d'avui es reduïa fins a 212 i, poc després de la subhasta, queia fins a 208.

També el mercat de renta variable espanyol reaccionava amb optimisme, de manera que el principal indicador de la borsa espanyola, l'IBEX 35, que començava la jornada amb una magra pujada de tan sols el 0,20%, es revalorava a mitja sessió l'1,13% i s'apropava als 10.800 punts.

El mercat, assenyala Martínez, comença a discriminar entre diversos països, i valora les mesures d'ajust adoptades per Espanya, encara que "s'ha de seguir en la mateixa línia", adverteix.

La subhasta espanyola s'ha produït un dia després de que Portugal col·loqués 1.000 milions d'euros amb majors interessos que fa unes setmanes, i dissipa el mal sabor de boca que va deixar l'última emissió del Tresor, celebrada el 22 de febrer.

stats