MONEDA ÚNICA
Economia 20/12/2010

Trichet considera una “hipòtesi absurda” que algun país surti de l'euro

El president del BCE creu que la crisi actual no és de l'euro sinó d'estabilitat financera

Redacció
1 min
La supervivència de l'euro ha estat posada en dubte darrerament

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, creu que la possibilitat que algun país amb problemes abandoni la moneda única és una "hipòtesi absurda". Trichet considera que la crisi actual no és "una crisi de l'euro sinó una crisi d'estabilitat financera" causada per la manca de fiabilitat d'alguns països.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per Trichet, que ha fet aquestes declaracions a l'emissora francesa Europe 1, l'euro és una moneda creïble. Considera que la prova d'aquest fet és el manteniment del seu valor en els seus 12 anys de vida. Per donar suport a la moneda única, el cap de l'entitat monetària europea demana responsabilitat individual i col·lectiva als governs i institucions.

Trichet també ha fet referència al Fons d'Estabilitat Financera de la UE. Trichet ha reiterat el suport al reforçament d'aquest coixí, que actualment compta amb uns 750.000 milions d'euros, i que ha estat utilitzat en el rescat de Grècia i Irlanda. De tota manera, Trichet ha fet una crida als països que actualment tenen dificultats amb el seu deute -com ara Portugal o Espanya- perquè facin tot el possible per fer creïbles els seus plans d'ajust per tal de donar confiança. A més, el president del BCE ha assegurat que l'execució del rescat d'Irlanda es farà de manera "extremadament rigorosa".

stats