Economia 03/09/2012

La 'troica' demana a Grècia que allargui fins a sis dies la setmana laboral

La mesura, proposada per correu electrònic, s'emmarcaria en una major flexibilització del mercat laboral grec de cara a millorar-ne la competitivitat

Efe
2 min

AtenesEl funcionaris de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, coneguts en el seu conjunt com la 'troica', han demanat al govern grec que adopti diverses mesures per seguir flexibilitzant el mercat laboral grec, entre les quals hi ha allargar la setmana laboral fins a sis dies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta de la 'troica', que ha arribat als ministeris de Treball i de Finances grecs a través d'un correu electrònic, ha estat filtrada pel diari econòmic 'Imerisia'.

Entre les propostes d'aquest correu electrònic, l'autenticitat del qual ha estat confirmada per funcionaris del ministeri de Finances, hi ha ampliar la setmana laboral dels cinc dies actuals a sis, reduir el descans entre torns de treball a onze hores i eliminar les restriccions als canvis de torns de treball de matí i de tarda segons les necessitats de l'empresari, segons puntualitza el diari 'Imerisia'.

Igualment, la 'troica' demana reduir a la meitat la indemnització per acomiadament i el termini de què disposa l'empresari per notificar la rescissió del contracte.

Tot i l'important caiguda d'ingressos que ha patit l'estat grec, la 'troica' també proposa reduir les contribucions que els empresaris han de fer per cada treballador contractat al fons de la Seguretat Social.

"No són propostes noves, ja que la 'troica' fa temps que les ha plantejat. De moment, a més, només són propostes, no significa que el govern grec hagi d'acceptar-les", segons la font ministerial que ha confirmat la informació a Efe, que ha demanat l'anonimat.

La 'troica' és l'encarregada de supervisar que Grècia compleix les condicions acordades per al seu rescat i, a hores d'ara, negocia amb el govern d'Atenes les retallades que han de permetre a Grècia rebre un nou tram de 31.000 milions d'euros del rescat, un diners que l'Eurogrup no alliberarà sense un informe favorable de la 'troica'.

stats