Economia 01/07/2012

Trucar pel mòbil des d'un altre país europeu costa com a molt 29 cèntims al minut a partir d'avui

La rebaixa de preus afecta també les dades i ara les operadores poden cobrar un màxim 70 cèntims per minut

Acn
2 min

Brusel·lesDes d'aquest diumenge, 1 de juliol, fer servir la connexió de dades del mòbil arreu d'Europa en itinerància -en un estat diferent al de l'operadora que es té contractada- serà molt més barat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Europea (CE) ha establert que les operadores poden cobrar com a molt 70 cèntims per cada megabyte (MB) consumit mentre que, fa quatre anys, aquest preu superava els 4 euros. Així mateix, per trucar en 'roaming' les operadores podran cobrar com a màxim 29 cèntims al minut i, per rebre trucades, es podran facturar com a molt 8 cèntims d'euro.

La CE vol reduir aquests preus encara més abans del 2014. Preveu que d'aquí dos anys trucar costarà un màxim de 19 cèntims al minut, rebre trucades 5 cèntims i, cada MB de dades, 20 cèntims. Gràcies a un nou reglament de la UE, per primera vegada s'aplicarà una tarifa màxima pels serveis d'itinerància de dades, és a dir, la descàrrega de dades d'Internet mitjançant una connexió mòbil.

En una nota de premsa, la CE explica que, per una persona que es dediqui a fer negocis a la UE, l'aplicació de les noves normes li suposarà un estalvi de més de 1.000 euros anuals. En el cas d'una família que passi les vacances en un altre país de la Unió Europea, l'estalvi està calculat en uns 200 euros. Les noves normes també redueixen els preus màxims de les trucades de veu i dels missatges de text.

De manera general, i fent una comparació amb els preus del 2007, les millores que aporta aquest nou reglament de la UE sobre itinerància de dades permetran que els consumidors s'estalviïn un 75% en una sèrie de serveis d'itinerància mòbil: trucades, missatges de text i dades. Aquest any, els europeus es gastaran al voltant dels 5.000 milions d'euros en serveis d'itinerància, la qual cosa representa un estalvi d'uns 15.000 milions d'euros en comparació amb els preus anteriors a l'entrada en vigor, l'any 2007, del primer reglament de la UE sobre itinerància.

stats