ENTITATS FINANCERES
Economia 15/09/2011

UBS perd 1.500 milions d'euros en operacions no autoritzades a la borsa

El banc suís ha responsabilitzat d'aquest forat un sol dels seus operadors d'inversió

Agències
1 min
La seu d'UBS a Zúrich

BarcelonaNou problema per a UBS. El banc suís ha confirmat que ha descobert pèrdues per valor de 1.500 milions d'euros en operacions no autoritzades d'un dels seus operadors de banca d'inversió. L'entitat ja va avisar en la presentació dels seus resultats del primer semestre que el benefici d'enguany es veuria perjudicat per "mesures addicionals d'ajust" de 1.500 milions d'euros. UBS no va especificar quines eren aquestes mesures addicionals d'ajust.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

UBS ha explicat que segueix investigant el cas. En tot cas, la situació és similar a la que va haver de fer front Société Générale amb el frau del broker Jêrone Kerviel. En aquell cas el banc francès va haver de fer front a pèrdues de 5.000 milions.

UBS ha advertit en un comunicat que les pèrdues poden afectar de forma significativa els seus resultats del tercer trimestre, però que en tot cas les operacions realitzades per aquest broker no han afectat les posicions dels seus clients.

El banc suís suma amb aquest cas un problema més a la llarga llista de contratemps viscuts darrerament per l'entitat. UBS va ser un dels grans afectats pels actius tòxics de les hipoteques subprime. L'entitat també va haver de fer front a un procés judicial als EUA per ajudar els seus clients a evadir impostos.

stats