Economia 14/02/2012

La UE acusa Rajoy d'inflar el dèficit per fer semblar millors els resultats del 2012

Segons han indicat tres alts càrrecs de la UE, Espanya no està actuant amb la rapidesa necessària per aturar el deteriorament dels comptes públics

Reuters
1 min
El comissari europeu, Olli Rehn, tem un canvi d'opinió després de les eleccions gregues de l'abril.

Brussel·lesLa Unió Europea podria prendre mesures abans del mes de maig contra el govern espanyol per endarrerir la introducció de noves mesures d'austeritat fins a la celebració de les eleccions autonòmiques a Andalusia el mes que ve, han dit a Reuters fonts properes al procés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Encara que no s'ha pres encara una decisió, la Comissió Europea creu que el nou govern ha inflat les xifres de dèficit del 2011 per fer que les del 2012 semblin millors. A més, segons indiquen tres alts càrrecs de la UE, Espanya no està actuant amb la rapidesa necessària per aturar el deteriorament dels comptes públics, de manera que arrisca el creixement del país a llarg termini. Tot i això, no hi ha fonts oficials que confirmin aquesta informació.

Quan se'ls ha preguntat sobre si el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, prendria mesures al respecte i recomanaria que els ministres de Finances del bloc dels 27 països adoptin sancions contra Espanya, un d'aquests alts càrrecs ha dit: "És molt probable". "No és el que desitgem, però si hi ha una desviació i és gairebé inevitable, haurem de fer-ho", ha afegit la font a Reuters, sense perdre la seva condició anònima.

Una hipotètica sanció contra Espanya per l'incompliment dels objectius de dèficit –possiblement, en forma de multa– no estaria relacionada amb un altre informe de la Comissió, sobre desequilibris macroeconòmics, que també s'espera que apunti a Espanya.

stats