Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La UE declara il·legal la llei catalana de grans superfícies, ja derogada

El Tribunal de Justícia europeu considera que la normativa de 2005 "obstaculitza" l'entrada de capital estranger. L'any 2009 la Generalitat ja va adaptar la norma als requisits europeus. El Govern diu que la decisió judicial no té cap efecte

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha declarat il·legal la llei catalana de grans superfícies, aprovada el 2005 pel Parlament, perquè considera que la normativa vol "obstaculitzar i fer menys atractiu” l'establiment d'aquests centres, especialment quan els promouen empreses d'altres països.

Segons ha informat el Govern, la decisió no té cap efecte perquè el 2009 l'executiu ja va aprovar un decret llei per adaptar el mapa comercial a la directiva europea.

La resolució del tribunal europeu ve motivada per un recurs que va interposar la Comissió Europea. La llei catalana de 2005 prohibeix la implantació de grans superfícies fora de la trama urbana consolidada, limita la implantació de nous hipermercats en les comarques en què l'oferta existent no es consideri excessiva i exigeix que aquests nous hipermercats no absorbeixin més del 9% del consum de productes d'ús quotidià o del 7% del consum de productes d'ús no quotidià.

Més continguts de