Economia
Economia 16/11/2011

La UE demana sancions més dures als països europeus que no compleixin

El president del Consell Europeu proposa intervenir els pressupostos estatals i l'eliminació temporal del dret a vot. Barroso alerta que la crisi de l'euro és "sistèmica" i "pot requerir mesures addicionals molt importants"

Acn
1 min

EstrasburgLa Unió Europea podria intervenir els pressupostos estatals i, fins i tot, suspendre el dret de vot dels incomplidors, segons ha revelat aquest dimecres el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy. En un debat a l'Eurocambra, Van Rompuy ha admès que es plantegen “en casos extrems” establir noves sancions com la “suspensió del dret de vot” i del “pagament dels fons estructurals o altres ajudes”, per anar “més enllà” de les “sancions automàtiques previstes” per castigar el dèficit públic excessiu. Van Rompuy, que presentarà aquesta proposta als 27 en la cimera del desembre, reivindica també que “una autoritat central” a Brussel·les tingui “poder per intervenir en els pressupostos estatals”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha parlat de “crisi sistèmica”, després que la pressió dels mercats s'hagi estès també a França, Bèlgica o Àustria, i ha advertit que la situació requerirà un “compromís encara més gran de tots”, a la vegada que pot obligar a prendre “mesures addicionals molt importants”.

stats