Economia 20/06/2012

La UE demanarà a Espanya que apugi l'IVA però no que acceleri l'allargament de l'edat de jubilació

Els ministres de Finances dels vint-i-set donaran suport a la majoria de demandes de la Comissió a Espanya

Efe
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) subscriuran fonamentalment aquest divendres les exigències econòmiques a Espanya fins al 2013, tot i que no demanaran que s'acceleri el retard de l'edat de jubilació als 67 anys com havia plantejat la Comissió Europea, han informat avui fonts diplomàtiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els vint-i-set sí que donaran suport, en canvi, a les principals recomanacions formulades per Brussel·les a Espanya el passat 30 de maig, com l'augment de l'IVA, l'aplicació estricta de la Llei d'estabilitat pressupostària i la presentació d'un pla pressupostari per al 2013-2014 abans de finals de juliol.

Els ministres de Finances han introduït, però, alguns aclariments com són les referències a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social com a mesura més àmplia per garantir en última instància el benestar dels menors en el si familiar.

La CE es va limitar al maig a demanar que es prenguin mesures específiques per combatre la pobresa, mitjançant un suport més efectiu a la infància i un millor accés a l'ocupació dels grups vulnerables.

Els ministres aniran una mica més lluny en sol·licitar millorar l'ocupació dels grups vulnerables, "juntament amb serveis eficaços de suport als infants i les famílies, per tal de millorar la situació de les persones en risc de pobresa o exclusió social i, per tant, incrementar el benestar dels nens", segons l'esborrany del document que aprovaran els ministres el divendres, i al qual ha tingut accés Efe.

stats