Economia 15/08/2013

La UE veta la imatge del pantocràtor en els futurs euros andorrans

El govern andorrà ha considerat "raonable" la petició dels organismes europeus, que van demanar-ne un redisseny per no trencar el principi de neutralitat en matèria de creences religioses

Efe
1 min

Andorra la VellaLes monedes de 10, 20 i 50 cèntims dels futurs euros andorrans, que es posaran en circulació a partir de l'1 de gener de 2014, no tindran finalment la imatge del pantocràtor de San Martí de la Cortinada, com inicialment s'havia previst. El govern d'Andorra ha decidit eliminar aquesta imatge a instàncies de la Unió Europea, que ha demanat que "se'n reconsideri el disseny per no trencar el principi de neutralitat en matèria de creences religioses".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre de Finances del Principat, Jordi Cinca, ha explicat que es va considerar "raonable" la petició de l'organisme europeu i es va estimar "oportú" modificar-ne el disseny inicial sense posar-hi impediments. Les monedes de 10, 20 i 50 cèntims finalment s'encunyaran només amb la imatge del campanar de l'església de Santa Coloma, un disseny que ja ha sigut validat per la Comissió Europea.

L'acord monetari signat entre el govern d'Andorra i la Unió Europea permet l'emissió de monedes en euros per un import màxim anual pròxim als 2,5 milions d'euros. El Principat encunyarà 400.000 monedes de 2 euros, 580.000 peces d'1 euro i 500.000 de 50 cèntims. De les de 20, 10, 5, 2 i 1 cèntim hi haurà una tirada d'1 milió de peces de cadascuna. S'espera que les peces es distribueixin entre novembre i desembre.

stats