Publicitat
Publicitat

SISTEMA FINANCER

La UE no pot evitar una quitança de les preferents

El comissari de Competència, Joaquín Almunia, va esvair ahir les esperances del ministeri d'Economia d'evitar una quitança del valor de les participacions preferents a les entitats nacionalitzades. L'endemà que el govern espanyol demanés flexibilitat en aquest assumpte, Almunia es va mostrar contundent: "No és Brussel·les la que bloqueja la solució de les preferents", va dir.

En unes jornades de la Universitat Menéndez Pelayo, va explicar que la normativa europea estableix un "repartiment d'esforços" entre accionistes i obligacionistes abans de l'entrada de capital públic. A més, va dir, les entitats auxiliades per l'Estat -com CatalunyaCaixa i Bankia- no podran utilitzar els diners públics per compensar els clients amb preferents ni tampoc "per convertir les preferents a un preu diferent del de mercat". És a dir, és molt possible que els clients es vegin abocats a haver d'assumir una quitança d'aquest arriscat producte financer.

Segons Almunia, l'única solució és que els governs central o autonòmic donin ajudes o préstecs públics als tenidors de preferents.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT