Crisi del deute
Economia 05/08/2011

Els sindicats europeus demanen a la UE la creació dels eurobons

La Confederació Europea de Sindicats ha instat avui als líders de la UE a prendre “decisions reals, ràpides i efectives” i ha tornat a demanar la creació dels eurobons.

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha instat avui als líders de la UE a prendre “decisions reals, ràpides i efectives” davant les turbulències dels mercats financers. Per aquest motiu, la CES ha tornat a demanar la creació dels eurobons. La CES ha expressat la seva “gran preocupació” per l'evolució dels mercat dels deutes sobirans, i ha assenyalat que els augments de la taxa d'interès per al deute públic espanyol i italià “són totalment irracionals”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats consideren, a més, que l'austeritat “brutal” inclosa en els plans de rescat de la UE “empitjorarà la situació” i perjudicarà a milions de treballadors de la comunitat europea. Segons la CES, haurien de crear-se bons de deute públic a nivell europeu per a evitar l'especulació, a la qual cosa ha afegit que aquests eurobons haurien d'estar promoguts pel Banc Central Europeu i contenir una estratègia fiscal coordinada.

stats