Crisi del deute

Els sindicats consideren “brutal” l'austeritat inclosa en els plans de rescat de la UE

Els sindicats europeus demanen a la UE la creació dels eurobons

La Confederació Europea de Sindicats ha instat avui als líders de la UE a prendre “decisions reals, ràpides i efectives” i ha tornat a demanar la creació dels eurobons.

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha instat avui als líders de la UE a prendre “decisions reals, ràpides i efectives” davant les turbulències dels mercats financers. Per aquest motiu, la CES ha tornat a demanar la creació dels eurobons. La CES ha expressat la seva “gran preocupació” per l'evolució dels mercat dels deutes sobirans, i ha assenyalat que els augments de la taxa d'interès per al deute públic espanyol i italià “són totalment irracionals”.


Els sindicats consideren, a més, que l'austeritat “brutal” inclosa en els plans de rescat de la UE “empitjorarà la situació” i perjudicarà a milions de treballadors de la comunitat europea. Segons la CES, haurien de crear-se bons de deute públic a nivell europeu per a evitar l'especulació, a la qual cosa ha afegit que aquests eurobons haurien d'estar promoguts pel Banc Central Europeu i contenir una estratègia fiscal coordinada.