TELEFONIA
Economia 28/03/2012

La UE obliga les telefòniques a rebaixar el 'roaming' a partir de l'1 de juliol

Trucar des de l'estranger costarà com a màxim 29 cèntims d'euro per minut, sis cèntims menys del que costa actualment

Acn
1 min

BarcelonaNova rebaixa de les tarifes de 'roaming' per fer servir el telèfon mòbil a l'estranger. A partir de l'1 de juliol, trucar costarà com a màxim 29 cèntims d'euro per minut, sis cèntims menys que els 35 actuals. Quant al preu d'enviar un SMS –missatge de text–, tindrà un cost de 9 cèntims d'euro, dos menys que els onze que costa ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta decisió l'ha pres avui la presidència de torn danesa de la Unió Europea i l'Eurocambra, seguint la proposta de l'eurocomissària de Telecomunicacions, l'holandesa Neelie Kroes. "Els consumidors estan farts d'aquest atracament", ha denunciat Kroes.

Brussel·les també fixa un preu màxim per a la transmissió de dades –consultar el correu o navegar per internet des del mòbil quan s'és a l'estranger– de 70 cèntims per mega descarregat.

El 'roaming' encara s'abaratirà més en els propers anys: l'1 de juliol del 2013 fer una trucada en itinerància costarà 24 cèntims d'euro, el 2014, 24 i el 2015, 19. La rebaixa dels SMS també s'ampliarà a 8 cèntims l'any que ve i a 6 el següent, segons l'acord tancat avui a Brussel·les. El preu del mega per transmissió de dades es reduirà a 45 cèntims l'any que ve i a 20 el 2014.

Fins ara mai no s'havia imposat cap preu màxim per a la navegació per internet des del mòbil a l'estranger.

stats