SINDICATS
Economia 05/12/2012

UGT i CCOO acordaran en els seus congressos reforçar la unitat d'acció

Els dos sindicats faran públic el protocol d'unitat d'acció sindical en el termini d'un mes des de la finalització dels respectius congressos

Efe
1 min
Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), defensen el concert econòmic

BarcelonaLes direccions d'UGT i CCOO de Catalunya han acordat presentar en els seus respectius congressos, que se celebraran al desembre de 2012 i abril de 2013, respectivament, una proposta de protocol per "aprofundir en la unitat d'acció sindical".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons que ha informat UGT, l'objectiu és reforçar la unitat d'acció en temes com el marc català de relacions socials i laborals, la representació i participació institucional, la negociació col·lectiva sectorial i els conflictes en empreses.

La posada en marxa de serveis d'assessorament tècnic, jurídic i econòmic per als afiliats o les eleccions sindicals i la representació a les empreses són altres camps en els que els dos sindicats majoritaris de Catalunya volen estrènyer la seva col·laboració.

Una vegada finalitzats els dos congressos, les direccions nacionals de CCOO i UGT desenvoluparan els continguts, signaran el protocol i crearan a aquest efecte un comitè específic.

Els dos sindicats faran públic el protocol d'unitat d'acció sindical en el termini d'un mes des de la finalització dels respectius congressos.

stats