Economia 13/03/2013

UGT demana l'empara del Síndic per la retallada de la paga extra a empleats públics

El sindicat acusa el Govern de vulnerar drets com el de negociació col·lectiva que recullen la Constitució i l'Estatut, així com de saltar-se el principi de legalitat pressupostària

Ara
1 min
Milers de persones s'han mobilitzat contra la corrupció i les retallades

BarcelonaLa Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya ha registrat aquest dimecres una petició d'empara al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per la retallada de la paga extra als empleats públics dependents de l'administració catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El responsable de la UGT catalana a la Generalitat, Xavier Casas, ha explicat a Efe que, amb aquesta mesura, pretenen que Ribó intervingui per defensar els drets dels empleats públics, que aquest any tornaran a perdre l'equivalent a una paga extra malgrat que encara no s'han elaborat els pressupostos de la Generalitat per a 2013.

En l'escrit de queixa, la UGT catalana insta Ribó a garantir el "dret a la bona administració" que també tenen els treballadors públics, i considera que el Govern ha vulnerat el "principi de legalitat pressupostària" i diversos articles de la Constitució i de l'Estatut.

En concret, aquest sindicat creu que el govern català no ha respectat el dret a la negociació col·lectiva reconegut en la Constitució.

També la UGT catalana considera que s'han vulnerat el dret dels representants dels treballadors a obtenir informació i el dret a una bona administració, els dos inclosos a l'Estatut.

"No hi pot haver bona fe negociadora quan a la Taula General de l'empleat públic l'administració ni tan sols aporta l'esborrany de l'acord de Govern que es va signar el dimarts 26 de febrer. (...) L'aprovació d'un acord sense aportar l'esborrany als representants sindicals demostra la nul·la voluntat negociadora del Govern", assegura el document.

stats