UGT convoca tres dies de vaga a Port Aventura per la precarització dels contractes

El sindicat rebutja el conveni col·lectiu aprovat per la direcció i denuncia que la companyia vol expandir l'ús de subcontractes

UGT Catalunya ha convocat tres jornades de vaga a Port Aventura els dies 13, 20 i 27 de juny, després que la setmana passada l'assemblea de treballadors votés en contra del conveni col·lectiu signat el passat 22 de maig per la direcció del complex d'oci.

El sindicat ha expressat el seu descord amb la supressió del nombre mínim de treballadors fixes discontinus (aquells que es contracten cada temporada i s'acomiaden quan el parc tanca). Segons el sindicat, aquests treballadors són necessaris perquè actuen com a "dic de contenció davant les aspiracions de subcontractació per part de la patronal".

El nou conveni també permetria a l'empresa eliminar tots els treballadors eventuals, contractats en els períodes de màxima afluència del parc d'atraccions. Segons UGT, aquests serien substituïts per nous treballadors amb un sou net de 670€ al mes, una retribució inferior a la que cobra actualment la categoria suprimida, que percep uns 960€ nets al mes.