Economia 10/08/2012

UGT tem que 10.000 llocs de treball públics estan "en l'aire" a Catalunya

El nou reglament del govern espanyol, alerta el sindicat, facilitarà els acomiadaments col·lectius a l'administració "sense possibilitat de negociació"

Efe
1 min
Una concentració de funcionaris a la delegació del govern espanyol a Barcelona

BarcelonaEl sindicat UGT ha alertat avui que uns 10.000 empleats públics tenen el seu lloc de treball "en l'aire" a Catalunya com a conseqüència del nou reglament que prepara el govern espanyol per facilitar els acomiadaments col·lectius en l'administració, empreses i ens públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una trentena de sindicalistes s'han concentrat avui davant de la Delegació del govern a Catalunya per denunciar les noves retallades que afecten el conjunt de la ciutadania i, molt especialment, els treballadors públics.

El secretari d'organització de la Federació de Serveis Públics (FSP) d'UGT, Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que el nou decret que prepara l'executiu deixa en la corda fluixa un 10% de tot el personal del sector públic a Catalunya, fet que suposa uns 10.000 llocs de treball.

Aquest reglament, ha dit, permetrà presentar expedients de regulació d'ocupació (ERO) al sector públic "sense possibilitat de negociar", de recol·locar el personal afectat ni d'aplicar ni tan sols suspensions temporals d'ocupació.

"Els ERO que es facin, a diferència del sector privat, suposaran tots l'acomiadament", ha assegurat Sánchez.

Aquesta mesura no afecta els treballadors funcionaris, que no es regeixen per l'Estatut dels Treballadors, sinó pel de la Funció Pública, però sí el personal laboral contractat per les administracions i els assalariats d'empreses amb més de la meitat del capital públic.

"S'acomiadarà treballadors amb contracte laboral fix amb 20 dies d'indemnització, que és el que marca la reforma laboral, i un màxim de dotze mensualitats, i al carrer", ha denunciat el dirigent d'UGT.

Aquest sindicat no descarta que a final de setembre es dugui a terme una vaga en tot el sector públic o que fins i tot es convoqui una nova vaga general.

stats