Uber pagarà 2.740 milions per Careem, el seu competidor al Pròxim Orient

Careem es convertirà en la filial d'Uber al Magrib i el Pròxim Orient

La plataforma nord-americana de serveis de transport Uber Technologies ha arribat a un acord per adquirir Careem, el seu principal competidor al Pròxim Orient, mitjançant el pagament de 3.100 milions de dòlars (2.740 milions d'euros): 1.700 milions de dòlars (1.500 milions d'euros) en deute convertible i 1.400 més (1.240 milions d'euros) en efectiu, segons ha informat la companyia.

Segons l'acord, Uber adquirirà tot el negoci de mobilitat de Careem així com les seves activitats de lliurament de comandes i pagaments a la regió del Pròxim Orient, que abasta des del Marroc fins al Pakistan, incloent-hi mercats com Egipte, l'Aràbia Saudita, Jordània i els Emirats Àrabs Units.

Després del tancament de la transacció, que es podria produir el primer trimestre del 2020, Careem es convertirà en una filial d'Uber, tot i conservar la marca i sota la direcció de Mudassir Xeikha, cofundador i actual conseller delegat de l'empresa. El consell d'administració passarà a ser format per tres representants d'Uber i dos de Careem. D'aquesta manera, Careem i Uber treballaran amb els seus respectius serveis regionals i marques independents.

Fundada el 2012 i amb base a Dubai, Careem té presència en 120 ciutats i 15 països a la regió, on ha generat més d'un milió de llocs de treball i compta amb 30 milions d'usuaris registrats. "És un moment important per a Uber, perquè continuem ampliant la fortalesa de la nostra plataforma a tot el món", ha declarat el conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi.

L'operació s'ha materialitzat pocs dies abans del debut al parquet electrònic Nasdaq de Lyft, principal competidor d'Uber, que confia arribar a una valoració borsària d'entre 21.000 i 23.000 milions de dòlars (18.525 i 20.290 milions d'euros).

Més continguts de