Economia 09/10/2011

La multinacional Unilever surt en defensa dels indignats de Nova York

L'empresa de gelats Ben & Jerry's, propietat d'Unilever, publica un comunicat a favor dels que ocupen Wall Street

à.f.m.
1 min
Les vaques de Ben & Jerry's, a favor d'ocupar Wall Street

Barcelona"A aquells que ocupeu: estem amb vosaltres". Així comença un comunicat que la gelatera Ben & Jerry's ha publicat a favor d'Occupy Wall Street, un moviment similar al dels indignats de Barcelona o Madrid. Ben & Jerry's és propietat de la multinacional angloholandesa Unilever, un dels principals referents mundials en distribució, amb marques com Frigo, Axe o Hellman's.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text, que està firmat pel consell directiu de Ben & Jerry's, expressa la seva "admiració" cap al moviment Occupy Wall Street. Entre els motius que dóna per justificar aquesta postura hi ha les "desigualtats immorals" de la societat nord-americana, l'elevat nombre d'aturats i els diners que es gasten les grans empreses en fer de lobi en comptes de destinar-los a contractar treballadors.

Ben & Jerry's acusa els mitjans de no fer l'esforç per entendre els motius d'Occupy Wall Street. "I tot això mentre els beneficis empresarials continuen creixent i els milionaris protesten per haver de pagar una mica més d'impostos". Curiosament, l'any passat Unilever va amenaçar que podria abandonar la seva seu central al Regne Unit en considerar que paga massa impostos.

"Sabem que les paraules són relativament senzilles de dir, però volíem actuar ràpidament per demostrar-vos el nostre suport", conclou el comunicat.

stats