Economia 04/02/2013

Unnim compra el 50% d'Unnim Vida a Aegon per 353 milions d'euros

L'operació, que es tancarà durant el segon trimestre, es va formalitzar l'1 de febrer i permetrà a l'entitat propietat del BBVA controlar el 100% de l'asseguradora

Efe
1 min

BarcelonaUnnim Banc, entitat financera en mans del BBVA, ha adquirit a Aegon el 50% de la companyia asseguradora Unnim Vida, dedicada a assegurances de vida i salut i a la gestió de fons de pensions, per 352,52 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Unnim Banc ha confirmat aquesta operació aquest dilluns en una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el regulador borsari, i Aegon ha fet el mateix a través d'un comunicat.

L'entitat financera ha precisat que el contracte de compravenda es va tancar l'1 de febrer i que l'operació permetrà a Unnim controlar el 100% de l'asseguradora.

La comunicació a la CNMV precisa que l'adquisició està condicionada a la declaració de no-oposició de la direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions i a l'aprovació de la Comissió Nacional de la Competència.

En un comunicat, Aegon aclareix que l'operació es tancarà el segon trimestre del 2013 i que li generarà un guany abans d'impostos de 105 milions d'euros.

A final de desembre, el Banco Santander va anunciar la firma d'un acord de distribució exclusiva d'assegurances al país amb l'holandesa Aegon.

L'operació va reportar al banc 410 milions d'euros en plusvàlues i va permetre a Aegon vendre els seus productes a través de les 4.600 oficines de Santander, Banesto, Openbank i Banif durant 25 anys.

stats