FINANCES
Economia 28/01/2011

Unnim també es convertirà en banc

Davant les creixents exigències del govern espanyol amb les caixes d'estalvis, l'entitat ha decidit canviar de forma jurídica. És la segona caixa catalana que fa aquest pas, després de CaixaBank

àlex Font Manté
1 min
Reunió del consell d'administració d'Unnim

BarcelonaUnnim, la caixa d'estalvis sorgida de la fusió entre Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa de Manlleu, es convertirà en banc, segons ha acordat el consell d'administració de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Unnim, nascuda el passat juliol, segueix així el camí obert ahir per La Caixa, que també va decidir convertir-se en banc a través de la nova CaixaBank.

L'entitat ha iniciat avui els tràmits, que encara es poden allargar uns mesos. Ara, Unnim sol·licitarà al Banc d'Espanya la fitxa bancària (necessària per a poder esdevenir un banc) i emprendrà una reordenació del grup. Una vegada el consell d'administració tingui decidit el nou model, el sotmetrà a consulta a la junta d'accionistes.

Unnim s'ha vist obligada a fer aquest pas davant les creixents exigències del govern espanyol a les caixes d'estalvis. La ministra d'Economia, Elena Salgado, va anunciar el passat dimecres que les caixes hauran de tenir entre un 9% i un 10% de core capital, un nivell clarament superior al 8% exigit als bancs. El core capital són les reserves de diners per a fer front a possibles pèrdues i es considera un indicador de solvència de les entitats financeres.

stats